<tacosorgdrager.nl>

Diensten > hosting

Waar breng je je website onder?.

hosting provider zoeken

Als je eenmaal een domeinnaam hebt gekozen, is de volgende stap het zoeken van een hosting provider. Een belangrijke stap, want zodra je domeinnaam actief is heeft de hosting provider veel te zeggen over de aanwezigheid van je website op internet. Wat als ze slechte apparatuur gebruiken? Of failliet gaan? Of als u naar een andere provider wilt verhuizen? Wordt u dan wel goed begeleid? En zo nee: wat gebeurt er dan met uw domeinnaam? Allemaal vragen die voorbij komen bij het zoeken naar een hosting provider.

Zoeken gebeurt tegenwoordig vooral via internet. Het is een enorme klus om uit het grote aanbod van hosting providers te kiezen, zeker omdat de gemiddelde website-eigenaar geen kennis van zaken heeft over allerlei specificaties waaruit gekozen kan worden. TSid kan u begeleiden in het zoeken naar de juiste hosting provider, door uw wensen langs het aanbod te leggen, en alles weg te strepen wat daarbuiten valt.

Vaak wordt gekozen voor de goedkoopste aanbieder, zonder dat men beseft dat daar ook nadelen aan kunnen zitten. Zo kan dan achteraf blijken dat er geen telefonische helpdesk is, of dat het erg ingewikkeld is om bij de bestanden te komen of uw klantgegevens te wijzigen, of om uw hostingcontract op te zeggen. Anderzijds kan ook een dure hosting provider worden uitgekozen, waarbij het aangeboden pakket eigenlijk mager afsteekt tegen de prijs.

De brancheorganisatie ISPGids.com heeft een gedragscode opgesteld voor ISP´s. Goede, klantgerichte hosting providers kunnen die gedragscode onderschrijven en dan het logo op hun website plaatsen.

wat is hosting?

uw gastheer

Een hosting provider is eigenlijk een verhuurbedrijf. Het verhuurt schijfruimte op computers (servers), waar je de bestanden waaruit je website bestaat kunt plaatsen, en waar de bezoekers van je website naar toe geleid worden als ze je domeinnaam intypen in hun browser.

Achter dat simpele verkeer gaat flink wat techniek schuil. Ten eerste is er het Domain Name System (DNS). Dit is een systeem (eigenlijk een database die voor al het internetverkeer geraadpleegd wordt) waarin ligt opgeslagen welke computer (met welk IP-adres) gekoppeld is aan welke domeinnaam.

Elke computer heeft een eigen, uniek IP-adres. Een IP-adres bestaat uit een reeks cijfers, gescheiden door punten (bv. 193.76.934) waarmee een unieke computer wordt aangeduid., waarmee hij geïdentificeerd (en dus gevonden) kan worden. De server van uw hosting provider heeft ook een uniek IP-adres, en zodra u een hosting-overeenkomst afsluit, registreert uw provider de domeinnaam, en geeft meteen door aan welk IP-adres het domein gekoppeld moet worden. Binnen een paar uur (meestal tussen de 4 en 8 uur) heeft het DNS-systeem deze informatie verwerkt, en is uw domein bereikbaar via internet. Als iemand dan uw domeinnaam intypt in de browser, en op [enter] klikt, wordt er een verzoek verstuurd dat langs het DNS gaat. Het DNS vertaalt de domeinnaam dan naar de reeks cijfers van het bijbehorende IP-adres, en zo wordt de computer gevonden waar uw domeinaam (en uw website, als die al gemaakt is) een plek heeft gevonden.

hulp bij hosting

tussenpersoon

TSid kan en wil u graag helpen bij het zoeken en kiezen van een geschikte ISP/hosting provider, die aan uw verwachtingen voldoet, betrouwbaar en professioneel is, en het liefst ook de gedragscode voor Internet Service Providers onderschrijft.

Ik kan voor u de vertaalslag maken van de wensen die u m.b.t. uw domeinnaam e/o website heeft, naar wat u precies van een hosting provider nodig heeft.

Taco   Sorgdrager
Taco Sorgdrager Internet Diensten
Frankenslag 11
Den Haag, 2582 HB Nederland
+31 (0)6-45179238

Kvk-nummer: 50743929

Laatste update: April 12 2019